ПРАШЛИВИ ЦВЕЌИЊА

КРАТКОМЕТРАЖЕН ФИЛМ НА МИРОСЛАВ ИЛИЌ
 
Жанр Драма, Психолошки
Времетраење 17 минути
Јазик Македонски
Земја на снимање Македонија
Година 2021

LOGLINE
Сентиментална жена која е приморана да ја откаже терапијата за да може
да забремени, се соочува со тегобноста која ја сносат погрешните одлуки.

СИНОПСИС
Леа откако дознава од гинекологот дека антидепресивната терапија ја намалува
нејзината шанса за бременост, нагло престанува да ја пие. Нејзиниот сопруг, Јосиф, добива отказ од работа поради негова грешка и не се чувствува подготвен за тие двајца да имаат свое биолошко дете. Со текот на настаните, Јосиф се свртува кон себе, а состојбата на Леа се влошува.

КОНЦЕПТ
Стоичко прикажување на апсурдот и контрадикторноста во животот на двата лика. Меланхоличната смиреност која успеваат да ја задржат и покрај интерниот хаос. Потиснати од своите идеали и гневот од блиското минатото, прават одлуки кои се рефлектираат врз нив во сегашноста.

АКТЕРСКА ЕКИПА

САРА АНАСТАСОВСКА
ЛЕА

ХРИСТИНА ЦВЕТАНОСКА
ГИНЕКОЛОГ

СТЕФАН ВУЈИСИЌ
ЈОСИФ

АРНА ШИЈАК
ЛУЦИЈА

ТЕХНИЧКА ЕКИПА

СЦЕНИ

НОВОСТИ

ПЕКАРА КИСМИ
АПТЕКА ЈОВАНА ФАРМ
БУТИК ЗА ТРУДНИЦИ ПРЕ-МАМА